top of page

En bra match, i jakten på din nästa medarbetare

Det kan vara en svår och lång process att anställa rätt person på rätt plats. Rekryteringsprocessen är ett tillfälle för såväl kandidaten som för er som organisation att sälja in er själva på.


Du utvärderas

Till dig som anställer personal, se varje intervju som ett tillfälle att berätta mer om er som organisation och hur det är att jobba hos just er. Ha då i åtanken att även du som arbetsgivare utvärderas lika mycket som du utvärderar dina kandidater.


Kandidatens jobbmarknad

Det är kandidatens marknad, vilket betyder att de som skickar in sin jobbansökan och kommer på intervju har egna förväntningar på hur det är att jobba hos just er. Det kan vara allt ifrån hur de personliga utvecklingsmöjligheterna ser ut till hur ni som organisation kommunicerar med era kunder.


Vikten av transparens

För att en anställd ska trivas och stanna kvar inom organisationen krävs att hen har fått så realistisk information om tjänsten och arbetsplatsen som möjligt. Det kan ibland bära emot att kort berätta om utvecklings behovet inom organisationen. Men tänk på att som anställd kommer hen mötas av det förr eller senare och då är det bättre att i förhand ta ställning till det. Också för att det ska bli en så bra match som möjligt för er båda.


Några korta medskick från oss

  • Boka in tid i början av rekryteringsprocessen för att gå igenom, konkret, ert erbjudande till personen som ska anställas.

  • Var transparent, ta med det som ni erbjuder som arbetsgivare och även kort de utvecklingsbehov som finns.

  • Tänk på att även kandidater som inte går vidare i processen är era ambassadörer. De i sin tur har ett nätverk, och vem vet, det kanske är just där er nästa medarbetare finns.

Comments


bottom of page