top of page
Mentee.jpg

mentorskap

Mentorskapsprogrammet

Varför startar vi ett mentorskapsprogram?

Vi ville skapa ett mentorskapsprogram för att öppna upp för nya kontakter, skapa ömsesidigt erfarenhetsutbyte och ett meningsfullt samtal. Inom programmet matchar vi "mentees" som vill hitta vägen in på arbetsmarknaden, växa i sin yrkesroll eller som söker ett bollplank i sitt yrkesliv med en mentor.

 

Hur fungerar programmet?

Programmet pågår under cirka fyra månader där vi har tre frivilliga gemensamma träffar. Syftet med träffarna är att nätverka med de andra mentorparen och byta erfarenheter. Vi rekommenderar alla mentorpar att träffas individuellt cirka fyra gånger under pågående program. Naturligtvis träffas mentorparen så ofta de vill och kan på det sätt som passar er båda bäst. Vid uppstartsträffen kommer ni att få en överenskommelse som båda parter ska signera, den belyser bland annat sekretess.

På Arbetsplats Mälaröarna tror vi på kraften i att dela erfarenheter och att samtalet som sker i mötet mellan människor kan göra stor skillnad.  

Mentor.jpg
pexels-daria-shevtsova-1467435 (1).jpg

Att vara mentor

Det innebär att du stöttar din mentee, där din uppgift är att vara bollplank och vägleda din mentee utifrån hens behov, förutsättningar och mål. Det kan handla om frågor kring arbetsmarknaden, tips och råd i jobbsökandet eller om en specifik bransch.

För menteen är det viktigt med en mentor som är engagerad i uppdraget och som har möjlighet att avsätta tid för att bygga en givande relation.

pexels-karolina-grabowska-4207892.jpg
Vill du veta mer?

För dig som är nyfiken och vill läsa lite mer om mentorskaps-programmet hittar du här nedan vår broschyr. Vi delar ut den till alla våra deltagare i programmet. Den innehåller tips och råd om hur man kan planera sina mentorsträffar, vilka förväntningar som finns och hur man startar upp den gemensamma resan man gör tillsammans som ett mentorspar.

Arbetsplats Mälaröarna.jpg

Att vara mentee

Det innebär att du får ett bollplank som du kan rådfråga och lära känna genom samtal och få ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte. Under fyra månader få hjälp att uppnå dina mål relaterade till jobb och arbetslivet. Mentorskapet drivs av dig som är mentee.

Några ord om programmet

David Stavengard.png

David Stavengård, mentorMicrosoft MVP, Författare till boken ”Excel helt enkelt” och Årets LinkedIn profil 2020

Det är ett givande och lärande program där jag får möjligheten att följa min mentee/adept i hennes första steg in på arbetsmarknaden.

Att få dela med mig till henne av mina erfarenheter inom branschen har gett mig lika mycket som det har henne. Våra konversationer går in på allt från vilka mekanismer som finns på en arbetsplats till branschspecifika frågor. Jag är glada att vara en del i nätverket och i mentorskapsprogrammet.

Astrid Moreno.png

Blanca Astrid Moreno, menteeUniversitetslektor på Stockholms Universitet & Linköpings Universitet

Min mentor har funnits där och guidat mig under en speciell period i mitt liv. Det har varit väldigt positivt för mig och gett mig mycket.

Min mentor har varit tillgänglig hela tiden och jag har fått nya insikter som har hjälpt mig se nya möjligheter. Han har varit ett stöd när jag sökt nya tjänster och har verkligen brytt sig om mig och stöttat mig hela vägen till ett nytt jobb.

AM citat (kopia).png

Veronica Dearn, menteefd VD inom finansbranschen

Största vinsten för mig har varit att ha någon utomstående att diskutera möjligheter och utmaningar med.

För mig har det främst gett mig nya kontakter genom min mentors nätverk och att hon funnits där för mig som ett bollplank, stöttat mig, kommit med tips och råd i rekryteringsprocesser som jag befunnit mig i.

Mentorskapsprogrammet är välorganiserat och har lyckats skapa känslan av en "nära" kontakt mellan alla deltagare i programmet, trots utmaningar med icke-fysiska möten.

6.png

Anna de Haan, MentorLogistikchef

Jag tror på konceptet att vi ska hjälpa varandra. Som mentor finns jag till hands, beredd att stötta och coacha. Jag är så glad att jag sökte programmet och tycker att upplägget fungerar toppen. Mentorskapet har gett mig som mentor nya infallsvinklar, relationer och ett utvidgat nätverk.

5.png

Rickard Markusson, mentee/mentorKanslichef Ekerö IK

Största vinsten med att vara med i programmet är nätverkandet. Det är spännande att träffa olika människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Jag hittar många gemensamma ämnen som jag kan diskutera med min mentor. Är också glad över att få se min mentee/adept som kanske får ett jobb och sitt körkort snart. Väldigt bra matchning!

4.png

Ferass Hassan, menteeUtbildad inom arkitektur och byggnadsteknik

Nätverket har blivit som min andra familj här på Ekerö. Det ger mig en känsla av att bli sedd och stöttad. Jag är utbildad i arkitektur och byggnadsteknik och har tidigare arbetat inom bygg i Libyen. Bor tillsamman med min fru och mina tre barn på Ekerö sedan 2014 och söker aktivt jobb.

bottom of page