top of page
Mentee.jpg

mentorskap

Mentorskapsprogrammet

Varför startar vi ett mentorskapsprogram?

Vi ville skapa ett mentorskapsprogram för att öppna upp för nya kontakter, skapa ömsesidigt erfarenhetsutbyte och ett meningsfullt samtal. Inom programmet matchar vi "mentees" som vill hitta vägen in på arbetsmarknaden, växa i sin yrkesroll eller som söker ett bollplank i sitt yrkesliv med en mentor.

 

Hur fungerar programmet?

Programmet pågår under cirka fyra månader där vi har tre frivilliga gemensamma träffar. Syftet med träffarna är att nätverka med de andra mentorparen och byta erfarenheter. Vi rekommenderar alla mentorpar att träffas individuellt cirka fyra gånger under pågående program. Naturligtvis träffas mentorparen så ofta de vill och kan på det sätt som passar er båda bäst. Vid uppstartsträffen kommer ni att få en överenskommelse som båda parter ska signera, den belyser bland annat sekretess.

På Arbetsplats Mälaröarna tror vi på kraften i att dela erfarenheter och att samtalet som sker i mötet mellan människor kan göra stor skillnad.  

Mentor.jpg
pexels-daria-shevtsova-1467435 (1).jpg

Att vara mentor

Det innebär att du stöttar din mentee, där din uppgift är att vara bollplank och vägleda din mentee utifrån hens behov, förutsättningar och mål. Det kan handla om frågor kring arbetsmarknaden, tips och råd i jobbsökandet eller om en specifik bransch.

För menteen är det viktigt med en mentor som är engagerad i uppdraget och som har möjlighet att avsätta tid för att bygga en givande relation.

pexels-karolina-grabowska-4207892.jpg
Vill du veta mer?

För dig som är nyfiken och vill läsa lite mer om mentorskaps-programmet hittar du här nedan vår broschyr. Vi delar ut den till alla våra deltagare i programmet. Den innehåller tips och råd om hur man kan planera sina mentorsträffar, vilka förväntningar som finns och hur man startar upp den gemensamma resan man gör tillsammans som ett mentorspar.

Arbetsplats Mälaröarna.jpg

Att vara mentee

Det innebär att du får ett bollplank som du kan rådfråga och lära känna genom samtal och få ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte. Under fyra månader få hjälp att uppnå dina mål relaterade till jobb och arbetslivet. Mentorskapet drivs av dig som är mentee.

bottom of page